V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach bezplatné parkovisko vodiči zneužívajú


Foto: V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach bezplatné parkovisko vodiči zneužívajú Foto: ilustračné

Na začiatku letných prázdnin došlo na parkoviskách viacerých nemocníc, vrátane Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, k zmenám v parkovaní, vďaka ktorým môžu pacienti využívať parkovanie v areáloch nemocníc bezplatne až na štyri hodiny. Po niekoľkých mesiacoch sa ukazuje, že vo vybraných nemocniciach využívajú návštevníci novú lehotu naplno, čo spôsobuje niekoľko ďalších problémov. 

Tento problém sa týka aj nemocnice v Košiciach, kde od zavedenia bezplatného parkovania stúpol počet parkujúcich vodičov, „V areáloch nemocnice výrazne stúpol počet parkujúcich vozidiel a priemerný čas pobytu vozidla,“ uviedol riaditeľ Univerzitnej nemocnice L.Pasteura Milan Maďar.


Dopravné značenie prejde zmenou, nemocnica plánuje časť komunikácií zjednosmerniť

Nemocnica zároveň eviduje vodičov, ktorí využívajú parkovisko aj pre iné účely ako návštevu lekára. „Máme podozrenie, že k takémuto zneužívaniu dochádza,“ pokračoval riaditeľ nemocnice. V budúcnosti UN plánuje zmeny s bezplatným parkovaním „Plánujeme zjednosmerniť časť komunikácií, aby sme predišli kolíznym situáciám. Zároveň sa budeme riadiť príkazmi nášho zriaďovateľa, MZ SR,“ uzatvoril Milan Maďar.

Informáciu o predĺžovaní času parkovania návštevníkov má aj minister, ktorý vymenoval hneď niekoľko nemocníc s podobným problémom. „Nie je to problém len žilinskej fakultnej nemocnice, je to problém trenčianskej nemocnice, prešovskej nemocnice a mnohých iných nemocníc, ktoré majú areálové vstupy,” uviedol pre TV Markíza súčasný minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

V náväznosti na tieto zistenia plánuje Drucker prehodnotiť krok bezplatného parkovania. „Vidím, že to nefunguje. Mnohí pacienti sa sťažujú, že sa nevedia dostať na svoje parkoviská. Treba to vyhodnotiť a podiskutovať o tom, či a do akej miery upravíme tento režim,” dodal pre televíziu Markíza.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: UN Košice