Máte plnú skriňu nepotrebného oblečenia? V Košiciach ho môžete darovať tým, ktorí ho potrebujú


Foto: Máte plnú skriňu nepotrebného oblečenia? V Košiciach ho môžete darovať tým, ktorí ho potrebujú
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Košice spustili v spolupráci s firmou KOSIT a charitatívnou organizáciou Úsmev ako dar inovatívny projekt zameraný na zber a recykláciu použitého odevu, obuvi a domáceho textilu. Počas februára sa tak vo viacerých mestských častiach objaví spolu 20 nových kontajnerov na zber textilu, do ktorých môžu obyvatelia odložiť svoje nepotrebné, ale ešte využiteľné veci.

„Obyvateľom už tento rok poskytujeme priestor zbaviť sa viac nepotrebných vecí zodpovedným spôsobom a hlavne s vedomím, že si šatstvo nájde cestu k ľuďom v náročných životných situáciách,“ povedal Marián Christenko, generálny riaditeľ spoločnosti KOSIT. 

Galéria: 8 fotiek

Odovzdaný textil bude raz týždenne vyzbieraný pracovníkmi KOSIT-u a prenesený do priestorov organizácie Úsmev ako dar, kde prejde nutným triedením a prípravou na distribúciu rodinám v núdzi.


„Práve kvôli dokonalej znalosti fungovania siete sociálnej pomoci dokážeme zabezpečiť adresnosť. Inými slovami, vieme uistiť darcov, že pre nich nepotrebné oblečenie sa dostane presne tam, kde bude predstavovať veľkú pomoc,“ uviedol Radoslav Dráb z organizácie Úsmev ako dar.

Mapu rozmiestnenia kontajnerov nájdete TU.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu